Waarom? De grote dierenencyclopedie

Waarom? De grote dierenencyclopedie

Recensie Waarom? De grote dierenencyclopedie
Categorieën: ,
Publisher:
Published: November 2016
Een vraag- en antwoordboek over dieren voor jonge kinderen 'Waarom?' is met stip de favoriete vraag van alle kinderen. Dit fantastische dierenboek geeft nieuwsgierige aagjes het antwoord op de boeiendste vragen. Waarom hebben olifanten grote oren? Zijn mollen werkelijk blind? Slapen vissen? Krijgen spechten nooit hoofdpijn? Huilen krokodillen echt? Een volledig naslagwerk voor kinderen vanaf zeven jaar over dieren van over de hele wereld.

Deze encyclopedie staat boordevol weetjes. Van het waarom achter de grote oren van een olifant tot de reden van slijmerigheid van een kikker. Iedere pagina heeft een grote foto van het dier dat op die pagina behandeld wordt. Daarnaast staan er wat kleinere afbeeldingen met weetjes over de dieren of het onderwerp waar het over gaat. Bijvoorbeeld op de pagina met de vraag ‘Waarom trekken vogels weg?’ staat ook informatie over andere dieren die ook trekken.

En alsof al die informatie nog niet genoeg is, staan er op iedere pagina ook nog quizvragen om zo nog meer te leren.

Toen Jutta dit boek aan het lezen was, werden wij dagelijk getrakteerd op allerlei verschillende weetjes en overspoeld met wetenswaardigheden over de tijger maar bijvoorbeeld ook over luizen. Voor kinderen is het een ontzettend leuke manier om van alles over verschillende dieren te leren. De tekst is groot gedrukt dus ook makkelijk te lezen. Er staat veel informatie in en toch is het heel toegankelijk. Dit komt door de vele afbeelding en de opmaak. Er staan geen enorm lange stukken tekst in. Alles staat in korte alinea’s en overzichtelijke kadertjes.

Heb je een leergierig kind? Dan is deze encyclopedie echt een leuk boek om wat meer te weten te komen over het dierenrijk en alle bijzondere dieren met hun bijzondere manieren. Waarom? is een serie met meerdere delen. Ieder deel heeft een ander thema.

Positieve punten
Jutta:  ik vond het leuk dat ik echt heel veel van dit boek kon leren. Er stonden dingen in die ik al wist, maar het was ook leuk om zoveel nieuwe dingen te zien. De foto’s zijn ook echt leuk.

Gelezen door: Jutta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review