Rover gezocht – Udo Weigelt

Rover gezocht – Udo Weigelt

Recensie Rover gezocht - Udo Weigelt
Categorieën: ,
Author:
Publisher:
Illustrator: Marieke Nelissen
Published: maart 2016
In het rijk van koning Ignaz, dat bestaat uit één enkel eiland, leidt iedereen een heel tevreden bestaan. Iedereen, behalve wachtmeester Ravenhorst. Hij heeft al jaren niks te doen omdat er geen rovers op het eiland zijn. En daar is hij nu ziek van geworden. Finn, de stalknecht, maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vriend de wachtmeester. Hij verzamelt al zijn moed en gaat met gevaar voor eigen leven op zoek naar een…

Dit prachtig geïllustreerde boek ontvingen we in een pakket van Kinderzwerfboek. Jutta vond hem nog te moeilijk om samen te lezen, dus is het een voorleesboek geworden. Een aantal avonden hebben we ons ondergedompelt in de wereld van Ignazië en de omliggende rijken.

Finn is de held van dit boek. Hij gaat op zoek naar een rover in het gevaarlijke Noordrijk omdat er in Ignazié nooit iets gebeurt en de wachtmeester daar ziek van is. Wat volgt is een spannend en soms ook humoristisch verhaal waarbij een dappere jongen veel leert en nieuwe vrienden maakt.

Dit verhaal is een mengeling van alles wat. Sommige stukken waren heel spannend (op verzoek voorgelezen met extra vrolijke stem!) terwijl de hoofdstukken over koning Ignaz weer ontzettend grappig waren. Het is een echte vertelling over heldenmoed moet schurken, een echte slechterik, een verwende prinses, een rare koning, een stelletje knullige rovers én een heuse draak.

Rover gezocht leest heerlijk voor, vooral de stukken over de grappige koning Ignaz. Er zijn veel personages die allemaal hun eigen unieke kenmerken hebben en dat maakt het boek juist zo leuk. Bijna jammer dat het een kinderzwerfboek is, want dat betekent dat we er afscheid van moeten nemen. Ach, dan kan een ander kind op avontuur met dit boek.

Mening Jutta
Ik vond vooral koning Ignaz heel grappig. Helemaal wanneer hij steeds aan de baard van de dokter ging voelen. Heel grappig. Het was ook wel erg spannend af en toe. Dan vond ik het een beetje te eng. Ik zou best nog een boek willen lezen over alleen koning Ignaz. Dat lijkt me zo grappig en leuk.

Mening Mirjam
Dit boek is echt een prachtig boek. Het verhaal zit goed in elkaar. Humor en spanning wisselen elkaar af. Al zou het voor de balans goed zijn om er net wat meer humor in te stoppen. Over de helft komt er een stuk waarbij er vooral avontuur en spanning is en er niet meer afgewisseld wordt met de grappige stukken met koning Ignaz. Zeker voor kinderen die het toch snel spannend vinden duurt het dan net te lang voor er weer een beetje luchtigheid in het verhaal komt.

Het boek is ook nog eens prachtig, in kleur, geïllustreerd. We hebben er iedere avond tijdens ons voorleesmoment echt van genoten.