Recensie

Zwaar verguld! is het derde en laatste deel rondom dierenarts Isa. In de eerste twee delen deed ze er alles aan om de knappe Ruben voor zich te winnen. Aan het begin van dit deel is hij net voor zijn Isa op de knieën gegaan tijdens het huwelijk van beste vriendin Floor.

Floor is zwanger en als ze even bijkomt in de toiletten met haar vrienden Isa en Daphne breken haar vliezen. En dat is veel te vroeg. De bruid wordt met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis en het is te hopen dat het kindje het haalt.

Geen leuk moment voor Isa en Ruben om hun verloving bekend te maken. De ring blijft verborgen totdat de kleine Luca uit de gevarenzone is. Dat is nog niet zo snel, want zijn eerste dagen en weken op de wereld verlopen allesbehalve soepel.

Ondertussen komen steeds meer mensen erachter dat Ruben en Isa gaan trouwen. Stijn werpt zich op als ceremoniemeester, moeder en zus gaan mee op jurkenjacht en de beide moeders willen graag een stevige vinger in de pap hebben bij de indeling van de grote dag. Hoe ver gaan de twee mee in al deze plannen?

Het leuke aan een serie is dat je de personages steeds beter leert kennen. Ruben en Isa zijn alletwee schatten en prettige karakters. In het eerste deel ging het vooral om de jacht. Krijgen ze elkaar? Valt de knappe Ruben op de iets te stevige Isa? In het tweede deel ontstonden er wat barstjes in de relatie en kwam het uiteindelijk allemaal weer goed. In het laatste deel is er, behalve de vroeggeboren Luca, weinig spannends te beleven.

Twee supergelukkige mensen, wat veeleisende familieleden en een jurk die lastig te vinden is. Tsja, dat is wel erg mager voor een chicklit. Vaak is het toch leuker om te lezen over ontluikende liefdes of de schrijfster moet echt een ster zijn in het beschrijven van hilarische situaties zoals Sophie Kinsella dat met haar Becky doet.


Maar Isa is geen Becky. Isa is gewoon een doorsnee dame met vriendinnen, een leuke baan, een lieve vriend en een hond. Gelukkig schrijft Chantal van Gastel op een manier die ervoor zorgt dat je toch verder blijft lezen over de liefde tussen Isa en Ruben. De personages zijn natuurlijk ook erg prettig in dit boek. Maar een beetje meer pit was welkom geweest.

In het dankwoord neemt de schrijfster afscheid van haar personages. Er komt dus geen boek waarin Isa haar eerste kindje krijgt. Misschien maar goed ook, want Van Gastel is op haar best als ze een lekker boy-meets-girl verhaal schrijft. Zoals in het eerste deel Zwaar verliefd! en bijvoorbeeld in Zoek het maar uit.