Recensie

De twee zussen Amelia en Virginia wonen samen in een huis op het Italiaanse platteland. Al jaren staat er een bord bij het huis waarop staat dat ze een kamer te huur hebben. Het is nog nooit gebeurd dat daar iemand op reageerde. Totdat Dario aanbelt en dat had hij beter niet kunnen doen.

Virginia, de jongste ietwat simpele zus, laat hem de kamer zien en zegt dat hij de huurder mag worden. Amelia is daar niet blij mee. Zij heeft graag de touwtjes in handen. Dat was al zo in hun jeugd. Amelia is een pittige tante die ver gaat om haar zin te krijgen.

Dario weet de liefde te winnen van Virginia. Het is haar eerste liefde en ze is dolgelukkig, maar Dario windt ook Amelia om zijn vinger. En als zij merkt dat hij stiekem vrijt met alletwee de zussen breekt de hel los.

Interessante thriller over de verhouding tussen zussen. Er is veel te lezen over het verleden en daaruit kun je opmaken dat er bij Amelia altijd al een duiveltje vanbinnen heeft gezeten. Terwijl Virginia zich vaak van geen kwaad bewust is en de wereld door een roze bril ziet. De verhoudingen tussen de zussen liggen min of meer vast en Dario schopt dat in de war. Het is mooi om te zien dat Virginia bepaalde beslissingen durft te nemen en op het einde van het boek toch weer heel anders denkt. De relatie tussen de zussen maakt het verhaal interessant, want als thriller stelt het niet zo heel erg veel voor. Al met al best een aardig boek voor tussendoor.