Recensie

Sian is een jonge vrouw met een zoontje, Rory, van vijf. Dit zoontje is het gevolg van een wilde nacht met een man die daarna vertrok op wereldreis. Sian heeft nooit meer iets van hem gehoord en deze man weet dus ook helemaal niet dat hij een zoontje heeft. Sian heeft net haar drukke leven in Londen ingeruild voor het rustige plattelandsleven. Daar woont ze dicht bij goede vriend Richard die graag meer wil zijn dan dat.

Het nieuwe leven bevalt Sian wel. Ze is goede vriendinnen geworden met de oudere Fiona die een stukje verderop woont. En via Fiona leert ze allerlei andere mensen kennen. Zoals een vrouw met een dochtertje dat net zo oud is als Rory. Handig als speelmaatje en ze kunnen regelmatig op elkaars kinderen passen.

Het is ook Fiona die ervoor zorgt dat Sian wat geld kan verdienen. Ze beschildert meubels en Fiona heeft een schuur vol oude kasten, stoelen en tafels. Sian kan zo aan de slag en er is al snel een aantal geïnteresseerde klanten.

Aan dit rustige leventje komt abrupt een einde als de zoon van Fiona op de stoep staat. Hij komt terug van jaren rondzwerven. Sian kent hem al. Ze heeft op één heel bijzondere avond kennis met hem gemaakt. Ze wil graag uitzoeken hoe hij nu in het leven staat voordat ze zijn wereld op zijn kop zet.

Zomerliefde is een matige chicklit met alle gebruikelijke elementen erin: liefde, humor, vrouwen die elkaar helpen, vriendschappen en het voorspelbare happy end. Toch is het geen superboek. Op de één of andere manier komt het geheel een beetje tuttig en behouden over. De personages zijn allemaal zo keurigjes. Er is één bitch maar die blijkt ook heel menselijk.

Het verhaal is te voorspelbaar en de gebeurtenissen te gewoontjes om er echt een knaller van te maken. Eerlijk is eerlijk je hoeft niet bij iedere chicklit verrast te worden of regelmatig te bulderen van het lachen. Toch is dat wel fijn en dit boek mist dit een beetje. Geen topper, maar evengoed lekker om een middagje mee op de bank te vertoeven.