Recensie

Lara Lington bezoekt de crematie van haar oud-tante Sadie. Deze dame is 105 geworden en Lara heeft haar sinds haar zesde niet meer gezien. Maar Sadie kiest juist haar uit om te komen spoken. Op de crematie neemt ze ‘bezit’ van Lara en laat haar ervoor zorgen dat het niet doorgaat. Sadie vraagt Lara een speciale ketting te zoeken en pas dan kan ze naar het hiernamaals.

Mensen in de omgeving van Lara vragen zich af of ze gek begint te worden, omdat ze af en toe in zichzelf begint te praten. Ze heeft het dan tegen Sadie. Zij laat Lara allerlei vreemde dingen doen. Zo vraagt ze een wildvreemde man uit, omdat Sadie hem zo leuk vindt en met hem wil dansen. Ze laat Lara tijdens het afspraakje kleding uit de jaren twintig dragen.

Sadie kan mensen ook beïnvloeden door als geest heel hard in hun oor te schreeuwen. De mensen horen dan een stemmetje in hun hoofd dat bepaalt wat ze moeten doen. Dat zorgt soms voor treurige situaties. Lara denkt bijvoorbeeld dat haar ex Josh weer om haar geeft, maar hij gaat alleen met haar om omdat Sadie in zijn oor schreeuwt dat hij nog van Lara houdt.

Een geest is ook erg handig, want Sadie kan in de huizen en kantoren van mensen snuffelen. Zo lukt het haar om Lara met haar werk als headhunter te helpen. Lara heeft dringend een persoon nodig die ze kan plaatsen, omdat haar bedrijfje anders wel eens failliet kan gaan. Sadie vindt zonder problemen een geschikte persoon voor haar.

Toch is de vriendschap niet zonder problemen. Zeker als Lara verliefd wordt op de man die Sadie voor zichzelf heeft uitgekozen. Als Lara met de man zoent, verdwijnt Sadie en komt niet terug. En Lara wil haar juist iets belangrijks over haar verleden laten zien. Maar waar vind je een geest die niet gevonden wil worden?

Sophie Kinsella is bekend geworden met haar boeken in de shopalicious-serie. Maar haar andere boeken zijn vaak ook erg leuk. Kinsella heeft een talent voor het vinden van een originele invalshoek die haar boeken onderscheiden van andere chicklits. Ook deze keer heeft ze weer een grappige situatie bedacht. De geest Sadie is goed uitgewerkt en tleven met haar is zowel handig als een verschrikking voor Lara. Ze heeft helemaal geen controle over haar geest en dat leidt tot erg gênante of humoristische situaties. En dat maakt deze Kinsella weer een echte aanrader voor de chicklit-liefhebber. Precies de juiste combinatie van humor, drama en uiteraard romantiek.