Recensie

Musicus Michael speelt tweede viool in het strijkkwartet Maggiore in Londen. Als hij op zoek is naar een bijzondere partituur loopt hij zijn oude liefde Julia tegen het lijf. Met haar heeft hij vroeger in Wenen deel uitgemaakt van een muziektrio. Julia is inmiddels getrouwd en heeft een zoontje. Dit weerhoudt de twee er niet van een affaire te beginnen. Julia’s muziek wordt beïnvloedt door haar intredende doofheid. Dit doet haar besluiten om nooit meer met iemand samen te spelen.

Wanneer Julia nog één keer samenspeelt, en wel tijdens een tournee van het Maggiore naar Wenen, wordt het Michael allemaal te veel en krijgt hij een black-out. Na Wenen vertrekken de muzikanten naar Italië, maar Julia vertrekt abrupt en bij terugkomst in Londen geeft ze Michael te kennen hem nooit meer te willen zien en voor haar gezin te kiezen.

Michael zwelgt bijna in zijn verdriet, stopt met het Maggiore en dreigt ook zijn geliefde viool kwijt te raken, die hij in bruikleen heeft. Al met al een erg dramatisch einde.

Ik vond het een heel mooi boek. De verboden liefde, de relaties tussen de leden van het strijkkwartet, de doofheid van Julia die voor problemen zorgt. Alles is zeer geloofwaardig geschreven en meeslepend. Je voelt het verdriet van Michael als Julia hem de deur wijst. De daarop volgende pagina’s heb ik verslonden om erachter te komen of Julia zich nog bedenkt. Dit boek is echt een aanrader!