Recensie

Hoofdinspecteur Konrad Simonsen gaat na een hartaanval weer langzaam aan het werk. Een paar uurtjes per dag en geen ingewikkelde zaken. Hij heeft op het bureau zelfs een extra ruimte gekregen met een bank om op te rusten. Zijn eerste zaak is de dood van een postbode. Hij is van de trap gevallen.

Pauline Berg, psychisch herstellend na een ontvoering, helpt hem met de zaak. Deze lijkt eenvoudig op te lossen. Totdat blijkt dat de val misschien toch geen ongeluk is.

De postbode hield er in ieder geval rare gewoontes op na. Op zijn zolder doet de poltie een bijzondere ontdekking. Mogelijk staat de dood van de postbode in verband met een vermissing jaren geleden. Het onderzoeksteam wordt uitgebreid om de zaak op te kunnen lossen.

Verraad is alweer de derde thriller met Konrad Simonsen en zijn collega’s in de hoofdrol. Broer en zus Hammer slagen erin het boek op zeer spannende wijze met een schietpartij in een school. Met die gebeurtenis moet de lezer het de rest van het boek doen. Het verhaal wordt halverwege een stuk saaier. Er volgt een onderzoek dat niet zo heel boeiend is.

Het lijkt wel alsof de schrijvers het boek afgestemd hebben op wat hun hoofdpersoon aan kan. Het zou natuurlijk ook niet geloofwaardig zijn als Simonsen zich met zijn hartkwaal in allerlei acties stort. Brombeer Simonsen lijkt zelfs een stuk milder geworden na zijn ziekenhuisopname.

Lotte en Søren Hammer hebben het in zich om goede thrillers te schrijven rondom karakter Simonsen. Deze keer pakt het niet helemaal lekker uit, doordat het boek te weinig spanning kent. Het verhaal is op zich aardig. Deel vier en vijf in de serie zijn ook al in de maak. Hopelijk gooien broer en zus daar iets meer pit in.

De goede personages hebben ze in ieder geval te pakken, want Konrad Simonsen en zijn team zijn wel erg goed uitgewerkt en dat zorgt ervoor dat je het volgende boek toch weer wilt lezen.