Recensie

Jonah vult zijn dagen als co-assistent in een ziekenhuis. Op een avond gaat hij naar huis en hoort een vrouw om hulp roepen. Jonah overmeestert de aanvaller van de vrouw. Bij deze worsteling overlijdt de aanvaller. Jonah is de held van de dag. Na een paar dagen staat de aantrekkelijke vrouw voor zijn deur. Ze beginnen een relatie, maar Jonah verbreekt deze als hij erachter komt dat de vrouw masochistische trekjes heeft.

De vrouw wil Jonah niet kwijt en begint hem te achtervolgen. Jonah kan zich niet echt weren tegen haar charmes. Er volgt een periode van aantrekken en afstoten. De vrouw wil graag mishandeld worden door Jonah.

Ze dringt zich steeds weer op. Ze komt zelfs onaangekondigd naar het huis van zijn ouders. Jonah is inmiddels bang van haar, hij heeft gezien waar ze toe in staat is. De vrouw praat alleen nog maar over hoe goed Jonah in haar plannen past. Hoe goed hij is in martelen.

Jonah probeert erachter te komen wie de vrouw echt is. Dit lukt niet. Alle gegevens die ze hem heeft gegeven lijken vals. Hij heeft zelfs geen telefoonnummer van haar. Wie is deze vrouw en nog belangrijker, wat wil ze van hem?

Heel spannend boek waar je een naar gevoel van krijgt. De vrouw is heel raar en gaat steeds een stapje verder. Jonah kan niks anders doen dan proberen haar te ontlopen. Simpelweg omdat hij niet weet wie ze is en de politie er niks aan kan doen. De schrijver weet de spanning het hele boek vast te houden. Een zeer goed thrillerdebuut!