Recensie

Lucy Trask is lijkschouwer. Ze schrikt enorm als haar buurman op een dag vermoord voor het appartementencomplex op een bankje zit. Het blijkt niet haar buurman te zijn, maar iemand anders. Wel een man die ze kent uit het verleden. Hoe moet ze dit opvatten? Is het misschien een waarschuwing?

Het gaat nog verder. Ze vindt een onaangename verrassing in haar auto en er duiken meer lijken op. Het zijn allemaal personen die te maken hebben met het plaatsje waar ze opgegroeid is. De meeste waren vrienden van haar broer. Wie is toch de moordenaar en wat heeft hij met Lucy te maken?

Rechercheur JD Fitzpatrick is op de zaak gezet. Hij heeft weinig aanknopingspunten. Bij de eerste ontmoeting met Lucy slaat er een vonk over. Dat is niet handig tijdens de werkzaamheden. Hij kan zich slecht concentreren als hij bij haar in de buurt is. Bovendien wil hij er alles aan doen om haar te beschermen tegen de bruut die aan het werk is. Kan hij zijn werk goed blijven doen en voorkomen dat Lucy het volgende slachtoffer wordt?

Karen Rose is goed in het schrijven van spannende verhalen. Ook Van mij alleen is op veel plekken spannend. Maar de schrijfster laat ook een aantal puntjes liggen. De zich snel ontwikkelende romance tussen JD en Lucy leidt nogal af van het verhaal. In de situatie waarin ze zich bevinden is het ook niet zo heel realistisch.

Ook de hoofdstukken waarin de lezer de moordenaar leert kennen zijn niet optimaal. Het personage is een beetje vlak en niet goed uitgewerkt. Het motief is zwak en wat hij allemaal doet klopt niet zo heel erg.

De extra verhaallijn waarin een detective de moordenaar ook op het spoor is, voegt ook niet zo heel veel aan het verhaal toe.

Aan het einde weet Rose toch nog te verrassen met de oplossing van het geheel. Iets minder zijtakken en wat meer focus op de spanning en ook dit zou weer een topthriller zijn. Nu is het een prima thriller, maar niet eentje die uitstijgt boven het gemiddelde.