Recensie

Thriller waar je in blijft lezen totdat het boek uit is. Tijdens een wandeling ontdekt arts en patholoog Sara Linton een kist met daarin het lijk van een jonge zwangere vrouw. Ze is door cyanide om het leven gekomen. Het meisje is een dochter van een boerengemeente. De familie Ward heeft een sojaboerderij en is zeer religieus. Hun boerderij is een toevluchtsoord voor verslaafden uit de stad.

De familie van het meisje lijkt zeer zonderling. Dit geeft echter nog geen reden tot verdenking. Naarmate het onderzoek vordert wijzen de sporen wel in de richting van de familie. De hoofdverdachte, die al jaren bij de familie woont, stikt tijdens het verhoor in cyanide nadat hij bekend heeft het meisje begraven te hebben. De begraver van het meisje is dus niet haar moordenaar.

Dit boek is zo spannend dat je het niet weglegt voordat het uit is. Het is een samenspel van het onderzoek en de levens van alle mensen die bij het onderzoek betrokken zijn. Zo is er rechercheur Lena die allerlei problemen heeft en daardoor niet altijd goed functioneert. Sara de patholoog probeert opnieuw een relatie op te bouwen met commissaris Jeffrey. De hoofdpersonen zijn vaste karakters uit de boeken van Karin Slaughter, zoals Nachtschade. Al vond ik dat boek veel minder spannend dan Trouweloos.