Recensie

Spannende thriller waar hoofdinspecteur Winter te maken krijgt met een zaak de heel erg lijkt op een zaak van 5 jaar geleden. Ook deze keer wordt een jong meisje gevonden dat gewurgd en verkracht is. Winter zet alles op alles om deze keer de dader wel te vinden. In de tussentijd wordt nog een meisje op dezelfde wijze aangetroffen en een ander meisje wordt op dezelfde plaats verkracht.

Samen met zijn collega’s spit hij oude dossiers door, bekijkt hij foto’s van de meisjes en hun vrienden en familie. Dit leidt tot een aanknopingspunt. De meisjes zijn allemaal in dezelfde ruimte geweest. Nu is het zaak om deze ruimte te vinden. Een zoektocht langs alle legale en illegale clubs in Göteborg leidt tot niets.

Uiteindelijk blijken alle gevallen samen te hangen, maar is er meer dan 1 dader aan te wijzen. In een spannende ontknoping worden alle eindjes aan elkaar geknoopt.

Het lukte me nauwelijks om het boek weg te leggen. Ik heb het dan ook in 1 dag uitgelezen, omdat ik moest weten hoe het afliep. Heel spannend dus. De karakters worden goed weergegeven en naast het speuren is er ook aandacht voor de persoonlijke levens van de politiemensen. Tenminste eens een thriller waar je niet al op bladzijde één de schuldige aan kunt wijzen. Ook prettig dat er geen nabespreking volgt aan het eind van het boek waarin de zaak nog eens uitgelegd wordt. Een thrillerschrijver naar mijn hart!