Recensie

Laura lijkt gelukkig getrouwd met haar grote liefde Matthew. Totdat ze er via Facebook achter komt dat hij tijdens zijn vrijgezellenavond een meisje zwanger gemaakt heeft. Haar wereld stort in en ze vertrekt met twee vriendinnen naar het zonnige Key West. Ver van de problemen in Engeland.

Daar geniet ze van de rust en het uitgaan. Als ze op een avond niet kan slapen, hoort ze muziek. Ze gaat erop af en ziet een knappe man. Hij duikt weer op tijdens haar snorkeluitje. Hij blijkt Leo te zijn en af en toe te helpen bij de duikschool.

Laura vindt hem verschrikkelijk aantrekkelijk en boekt een duikcursus. Daar leert ze hem beter kennen. Hij lijkt ook geïnteresseerd, maar wil niks beginnen met een getrouwde vrouw.

Laura kan het niet aan om terug te keren naar haar trieste bestaan in Engeland waar de baby inmiddels geboren is. Ze besluit in Key West te blijven. Bij Leo. Hij kan de verleiding inmiddels niet meer weerstaan. Maar ze hoort ook dat hij geen man is voor de liefde. En Matthew, die altijd de man voor haar dromen was, wil haar terug. Zelfs als hij hoort dat zij flink de bloemetjes buiten zet met een andere man.

Paige Toon heeft een heerlijke chicklit geschreven. Zo’n vakantieliefde leent zich bij uitstek voor lezen tijdens een middagje strand. De karakters zijn aantrekkelijk, het verhaal prettig geschreven en de romantiek hangt in de lucht.

Een heerlijke chicklit met een vakantieliefde tussen de bedrogen Laura en de aantrekkelijke Leo

Het einde is wat te lang waardoor de spanning uit het boek gehaald wordt. En de twee vriendinnen zouden ook net wat meer kleur kunnen gebruiken. Maar verder is het een prima verhaal waarin de twee personages perfect zijn.

Laura, bedrogen en verdrietig, ontmoet een man die de tegenpool is van de mannen waar ze normaal op valt. Leo is een hunk die onbereikbaar lijkt, maar ook een zachte kant kent. Dat kan alleen maar romantiek en smachtende blikken opleveren die het juist zo goed doen binnen dit genre.

Het verhaal is niet heel origineel, maar het is op een goede manier uitgewerkt. Als je eenmaal begint, blijf je erin lezen. Zeker als het zonnetje schijnt.