Recensie

Annika Bengtzon krijgt de kans om in de vakantieperiode bij een grote krant te werken als misdaadjournalist. Ze krijgt te maken met een moord op een jonge vrouw die in een seksclub werkt, studio Zes. In haar artikelen over de zaak maakt ze wat fouten en daar wordt ze keihard op afgerekend in een radioprogramma. Er zit een luchtje aan de zaak. De vriend van het meisje lijkt de dader, maar er is ook een minister die geen sluitend alibi heeft voor de betreffende nacht.

Annika gaat weg bij de krant. Toch laat de zaak haar niet los. Ze blijft de zaak onderzoeken. De minister is dan niet verantwoordelijk voor de dood van het meisje, hij heeft zich die nacht wel met duistere zaken bezig gehouden.

Annika gaat best ver in haar onderzoek en ze raakt er te persoonlijk bij betrokken. Ze neemt de beste vriendin van het slachtoffer in huis en werkt zelfs een aantal avonden in de seksclub. Zo komt ze erachter dat er op grote schaal fraude gepleegd wordt. Ze tipt de politie. Ondertussen trekt haar vriend aan haar. Hij vindt dat ze naar huis moet komen en niet moet proberen het in de grote stad te maken als journalist.

Spannend boek. Al leidt het gedoe met die minister te veel af van de echte moord. Goed geschreven en een huiveringwekkende einde. Ik hou ervan als een thriller aan het eind nog iets weg te geven heeft en niet alleen maar bevestigt wat ik al eerder vermoedde. De schrijfster weet ook mooi uit te beelden hoe de jonge vrouw probeert een vaste plek te krijgen bij de redactie. Haar contacten met andere redactieleden en haar ongeloof over een andere tijdelijke kracht die geld betaalt om een goed verhaal te krijgen over aanslagen in de stad. Marklund heeft nog veel meer boeken geschreven en die ga ik zeker lezen.