Recensie

In dit deel van de serie met Sara Linton staat Lena Adams centraal. De dame die ellende aan lijkt te trekken. Deze keer wordt ze in haar huis aangevallen en raakt haar man Jared daarbij zwaargewond.

Zowel Lena als Jared werken bij de politie. Het lijkt dus de vraag welke crimineel ze dwars hebben gezeten. Wie wil Lena of Jared een lesje leren?

Will Trent is ook bij de zaak betrokken. In een undercoverrol was hij aanwezig bij de aanval op Lena en Jared. Lena heeft hem herkent maar zwijgt over zijn aanwezigheid.

Will vindt zijn rol als undercoveragent erg lastig. Het zorgt ervoor dat hij moet liegen tegen zijn geliefde Sara. Zo komt hun relatie onder druk te staan.

Hij moet wel doorzetten, want ze willen een grote vis vangen. Eentje die mogelijk verantwoordelijk is voor de aanval op Jared en op agenten in andere delen van Amerika.

Ook deze keer begint Karin Slaughter haar boek met een spannende en gruwelijke scène. Ze beschrijft een heftig en bloederig gevecht met een hamer tot in detail.

Daarna maakt ze, onder andere door het gebruik van terugblikken, duidelijk hoe de vork in de steek zit. Waarom Will undercover is en wat er bij een grote inval in een drugshol gebeurd is.

Uiteraard met een grande finale zoals we dat van Slaughter gewend zijn. Er is ook weer voldoende ruimte voor de relatie tussen Will en Sara. Waarbij Will overkomt als een onzekere bakvis. Slaughter lijkt niet goed te weten waar deze relatie naartoe moet.

Stille zonde is een prima thriller en een goed deel in de serie. Maar het is niet zo’n pageturner als ze ook weleens schrijft. Zelfs de cliffhanger aan het einde van het boek ontbreekt.

Het verhaal, dat trouwens doet denken aan Gone baby Gone van Dennis Lehane, is net iets minder dan van Slaughter te verwachten valt. Maar zeker niet slecht. Het blijft een topkok, maar ze kan nog beter dan dit.