Recensie

Een man krijgt de kans om een zeldzaam roofdier op te zetten. Maar dat kan hem wel eens noodlottig geworden zijn. Hij wordt in vreselijk staat dood aangetroffen en de pels van het dier is nergens te vinden. Hij is niet de enige die vermoord wordt. De vrouw die hij kort voor zijn dood sprak, is ook niet meer in leven.

Het is aan het duo Rizzoli en Isles om deze moorden op te lossen. Er is een verband tussen de man en de vrouw. De vrouw was de vriendin van de zoon van de man. Deze zoon is een aantal jaar eerder verdwenen tijdens een safari in Afrika. Er is slechts één overlevende van deze safari gevonden. Deze vrouw leidt een teruggetrokken bestaan en wil niet met de recherche praten.

Daarom gaat Rizzoli naar Afrika om de vrouw op te zoeken. Ze wil weten wat er tijdens die safari gebeurd is en of die gebeurtenissen iets te maken hebben met de moorden.

Tess Gerritsen heeft met Sterf twee keer opnieuw een ontzettend spannend boek geschreven. Nu zijn roofdieren altijd al een beetje angstaanjagend, maar Gerritsen zorgt ervoor dat je met een andere blik naar de grote katachtigen in de dierentuin kijkt. Ze zijn nooit te vertrouwen. Kunnen ieder moment toeslaan en iemand doden.

Het verhaal zit heel degelijk in elkaar en zit vol suspense. Er zijn allerlei aanwijzingen en er gebeurt van alles. Het verhaal in het heden is spannend, maar Gerritsen neemt de lezer ook mee op safari in Afrika. Een safari waarbij doden vallen en de roofdieren op de loer liggen.

De vaste personages doen hun werk weer zoals altijd. Ze krijgen in dit boek niet veel ruimte voor ontwikkeling. Dat geeft niet, want het verhaal is zo al spannend genoeg. Doordat de personages niet zo heel veel meemaken is het boek ook heel goed als los deel te lezen.

Wie dit boek leest, moet wel een sterke maag hebben, want Gerritsen is niet zuinig met gruwelijke taferelen. Dat zijn haar trouwe lezers eigenlijk ook niet anders gewend.