Recensie

Torey Hayden beschrijft in dit boek haar werk als lerares in een klasje met daarin kinderen met een gedragsstoornis of een andere afwijking, waardoor de kinderen niet deel kunnen nemen aan regulier onderwijs. Op een dag krijgt ze Sheila in de klas. Het meisje staat op de wachtlijst voor een inrichting, omdat ze een jongetje in brand heeft gestoken. Het meisje is zeer agressief en al op de eerste dag zorgt ze voor totale chaos en weet ze de ogen van de goudvissen uit te steken.

Sheila wil ook niks te maken hebben met haar juf. Beetje bij beetje weet Torey het vertrouwen van het meisje te winnen. Maar de band blijft broos. Sheila heeft vooral last van verlatingsangst. Op jonge leeftijd is haar moeder ervandoor gegaan met haar broertje en heeft Sheila uit de auto gegooid. Ze woont nu met haar vader, die haar regelmatig te kennen geeft dat het haar schuld is dat de moeder weg is gegaan.

Mooi en interessant boek. Een bijzondere band tussen een lerares en een probleemkind wordt weergegeven. Net als het goed lijkt te gaan met het meisje gebeurt er iets heel ergs. Het boek is niet altijd even goed geschreven, maar dat neemt niet weg dat het verhaal heel indrukwekkend is.