Recensie

Schreeuw voor mij is de opvolger van Sterf voor mij. In het eerste boek vermoordt Simon Vartanian veel mensen, waaronder zijn ouders. In dit boek blijkt dat hij meer op zijn geweten heeft. En zijn broer Daniel Vartanian is één van de rechercheurs die de misdaden op mag lossen. Er wordt een vermoord meisje gevonden in Dutton en de moord lijkt verdacht veel op een moord van jaren terug. En dan is ook nog de stiefzus van het eerder vermoorde meisje verdwenen.

Het is onduidelijk wat het vermoorde meisje te maken heeft met de eerder vermoorde Alicia. Haar tweelingzus Alex is na jaren teruggekeerd naar het plaatsje omdat haar stiefzus Bailey verdwenen is. Doordat zij in die tijd aanwezig was en een klein beetje weet wat er allemaal speelde is ze nauw betrokken bij het politie-onderzoek.

In de spullen van Simon heeft Daniel een stapel compromitterende foto’s gevonden waarop meisjes misbruikt worden. Hij is ervan overtuigd dat de mannen op de foto’s iets de maken hebben met de huidige moorden en de verdwijning van Bailey. Het is alleen niet duidelijk wat dat is. Mogelijk vormen sleutels die bij de lijken gevonden worden de oplossing.

Alex blijft ondertussen zoeken naar haar stiefzus. Al was het maar om haar te kunnen herenigen met haar dochtertje Hope. Dit kleine meisje heeft gezien hoe haar moeder meegenomen is en spreekt sindsdien niet meer. Het enige dat ze doet is alles rood kleuren. Geen goed teken.

De zaak lijkt gecompliceerd en de politie heeft haar handen vol aan het onderzoek. Toch maken ze langzaam vorderingen. En de betrokken voelen de adem van de sterke arm in hun nek en dan beginnen ze in paniek te raken. En in zo’n situatie gaat er altijd wel eentje praten.

Schreeuw voor mij is een razend spannende thriller. In het vorige boek liet Karen Rose de lezer kennismaken met een meedogenloze moordenaar, maar in dit boek heeft ze ook weer een monster gecreëerd. En dan zijn er nog de oude vrienden van de eerste moordenaar. Dat zorgt voor veel spanning en verhaallijnen die door elkaar lopen en soms juist niks met elkaar te maken hebben.

Bij al deze spanning voegt Rose ook nog een opbloeiende romance. En dat allemaal in een klein plaatsje waar iedereen elkaar in de gaten houdt. Het geeft een beetje een beklemmend gevoel. Bijna iedereen moet de moordenaar kennen en toch kan hij in alle rust meerdere meisjes meenemen en op zichtbare plekken achterlaten. Allemaal zeer geschikte ingrediënten voor een superfijne thriller.