Recensie

Ik hou erg van thrillers, maar dit boek van het schrijvende echtpaar kon mij niet echt bekoren. De spanning is minimaal, de karakters oppervlakkig en het einde wel erg braaf.

Eerst wordt Zoë bedreigd met brieven. In eerste instantie neemt de politie het niet erg serieus. Helaas meent de brievenschrijver het wel en Zoë wordt vermoord aangetroffen. Wanneer Jennifer zich bij de politie meldt met soortgelijke brieven, neemt de politie geen halve maatregelen en krijgt Jennifer 24-uurs bewaking.

Wanneer een mogelijke dader, haar man, opgepakt is, verslapt de aandacht van de politie. En dit is precies genoeg voor de brievenschrijver om ook Jennifer om te brengen.

Dan krijgt Nadia brieven van de gewelddadige schrijver. Zij is heel bang, maar tegelijkertijd doet ze er alles aan om de dader boven water te krijgen. Wat uiteindelijk ook lukt.

Zeer matige thriller. Geen spanning, geen sympathie voor de karakters. Het blijft allemaal net niet interessant. Terwijl het schrijversechtpaar toch ook echte pageturners geschreven heeft. Het heeft af en toe, mede door de vrouwelijke personages, iets weg van onvervalste chicklit.