Recensie

Alle vertrouwde hoofdpersonen zijn weer terug in dit zeer spannende boek. Jeffrey hoort dat zijn collega Lena in het ziekenhuis ligt en verdachte is in een moordonderzoek. Hij gaat naar haar toe samen met zijn vrouw Sara. Als ze Lena in het ziekenhuis bezoeken oogt ze angstig en weet ze zelfs te ontsnappen.

Jeffrey gaat op onderzoek uit ookal is het niet het gebied waar hij in werkt. Er zijn allerlei losse eindjes. Er is een uitgebrande auto gevonden met een nog onbekende persoon erin. Lena zat naast deze auto met een lege jerrycan aan haar voeten.

Haar drugsverslaafde oom woont ook in de omgeving. Deze is ook spoorloos. En ondertussen hangen er vage figuren met racistische tatoeages in de plaats rond. Jeffrey krijgt hulp van de plaatselijke politie. In eerste instantie moet hij niet zoveel hebben van de plaatselijke sheriff. Maar ze sluiten toch vriendschap.

De plaats blijkt een broedplaats voor verslaafden en handelaren. En dat leidt ook tot het motief voor de gebeurtenissen in het boek: geld, veel geld. Het verhaal wordt steeds spannender en de doden stapelen zich op. Lena en haar oom zijn nog steeds niet boven water. En dan is er ook nog het foute ex-vriendje van Lena, dat in de gevangenis zit. Hij blijkt de oom regelmatig te bellen. Kan hij vanuit de gevangenis mensen aansturen die Lena en haar oom het leven zuur maken?

Het boek raast naar een zeer spannend einde. En als je denkt dat alles redelijk rustig afloopt en het verhaal afgelopen is, gooit Slaughter nog een enorme troef op tafel. Bam! Op de laatste pagina laat ze de lezer onthutst achter.

Ik vind dit haar beste boek tot nu toe. Eerder werk van Slaughter kon ik niet erg waarderen, maar dit is een goed verhaal en geweldig spannend. Het is zo opgebouwd dat het lastig is om al door te hebben wie nu eigenlijk de slechte personen zijn. Door terugblikken naar het verleden wordt er wel wat duidelijk, maar het blijft gissen. Het is wel onbegrijpelijk waarom ze de lezer met de laatste pagina’s achterlaat. Dit boek is een absolute aanrader!