Recensie

Peter en Eva verhuizen naar een nieuwbouwwijk. Het was de bedoeling dat hun dochtertje Lieve daar op zou groeien. Het meisje is na een lange weg door de medische wereld verwekt. Het kindje wordt levenloos geboren. Eva heeft het erg moeilijk met haar verdriet. De onverwachte vriendschap met nieuwe buurvrouw Rebecca lijkt Eva wat op te fleuren. Met haar partner Steef klikt het ook. de vriendschap zal al snel behoorlijk uit de hand lopen mede door de losbandige levensstijl van de nieuwe buren.

Tijdens een gesprek tijdens één van de vele kopjes koffie vertelt Rebecca dat zij en Steef regelmatig swingen, dus aan partnerruil doen. In eerste instantie is Eva geschokt, maar wanneer het na een etentje met veel drank bijna zover komt, is ze nieuwsgierig.

Peter heeft het er wat moeilijker mee. Hij voelt zich geen echte man. Het is zijn schuld dat ze op natuurlijke wijze geen kinderen kunnen krijgen. En met zo’n oerman als Steef om zich heen, steekt dat extra. De vrouwen beramen ook nog een plan. Tijdens de partnerruil zal Eva een lek condoom gebruiken om zo te proberen zwanger te raken van Steef. De gevolgen van deze ondoordachte daad zijn niet te overzien.

Sex sells moet Saskia Noort gedacht hebben. Het boek bevat veel pikante scènes. Eigenlijk hangt zo’n beetje het hele boek aan elkaar van seksuele spanning. Waar deze spanning toe leidt is aan het begin van het boek te lezen. Je weet alleen niet wie er uiteindelijk niet meer tegen kan en tot geweld over gaat. Tijdens het lezen krijg je steeds een andere kijk op de situatie. Is het Steef, de ex-duchtbatter die geweld niet schuwt, kan Peter er niet meer tegen dat Eva hem bijna met de nek aankijkt, is Eva toch niet over het verlies van haar Lieve heen of zint het Rebecca toch niet dat Eva straks ook een kind krijgt van Steef. Pas op het allerlaatste moment wordt duidelijk welke buur het bloedbad aanricht. Vlot geschreven, maar nauwelijks een thriller te noemen.