Recensie

De spanning van Moord voor mij zit er gelijk aan het begin al in. Er wordt een inval gedaan waarbij vijf dode misbruikte meisjes gevonden worden. Eentje weet er te ontsnappen. Bij de inval raken een aantal personen, waaronder politieagent Daniel Vartanian, gewond. De daders weten te ontsnappen met vermoedelijk nog vijf andere meisjes.

Bij de inval is ook de zus van de politieagent aanwezig, Susannah. In het verleden is ze zelf verkracht door een groep jonge mannen waaronder haar eigen broer Simon. Ze is terug in haar geboorteplaats om te getuigen tegen de mannen die haar in het verleden iets aangedaan hebben, want er is bekend geworden dat ze niet de enige was.

Al snel blijkt dat de personen die er met de meisjes vandoor zijn iets te maken hebben met hetgeen in het verleden gebeurd is. En Susannah loopt misschien zelfs gevaar. Zo wordt ze achtervolgd en wordt iemand die naast haar staat tijdens een begrafenis neergeschoten.

Het meisje dat ontsnapt is heeft nog niks kunnen zeggen. Ze is nog niet bijgekomen uit haar slaap. Niemand weet dat die slaap kunstmatig is en wordt veroorzaakt door de verpleegster. Zelfs in het ziekenhuis met een agent voor haar deur lijkt het meisje niet veilig te zijn.

Iedere keer als de politie een spoor heeft naar de mogelijke daders loopt het dood omdat ze in een huis een volgende dode aantreffen of slechts chaos. Ze zijn dus dichtbij, maar kunnen de personen die ze moeten hebben, ene Bobby en Rocky, niet vinden. Die twee lijken het brein achter de operatie.

De lezer kijkt mee tijdens het politieonderzoek, maar ziet tegelijkertijd wat Bobby en Rocky allemaal doen. En dat geeft een beetje hoop. De organisatie van de meisjeshandel laat een beetje te wensen over. Vooral Rocky lijkt angstig en slaat door met het uit de weg ruimen van mensen. En hoe meer doden er vallen, des te groter is de kans dat er sporen gevonden kunnen worden.

De politie is al op de goede weg met het onderzoek, maar als een tweede meisje weet te ontsnappen lijkt het een uitgemaakte zaak. Al zal uiteindelijk blijken dat het allemaal niet zo simpel is en er misschien nog meer personen bij betrokken zijn dan de politie in eerst instantie denkt.

Karen Rose weet precies hoe ze een sterke thriller moet schrijven. Er is nauwelijks ruimte om adem te halen. Gelukkig creëert de schrijfster deze momenten af en toe door op het persoonlijk leven van Susannah in te gaan. Ze wordt erg beschermd door agent Luke, de beste vriend van haar broer Daniel. En daar beginnen al snel hele kleine, een beetje ongewilde vonkjes over te slaan.

Het verhaal borduurt voort op de karakters en gebeurtenissen uit de twee eerder geschreven boeken van Rose: Sterf voor mij en Schreeuw voor mij. Zonder die boeken gelezen te hebben is het wat lastig om hier en daar de grote lijn te volgen. Dat is dan ook gelijk het enige minpuntje aan dit boek. En het is helemaal geen straf om eerst de andere twee boeken te lezen, want Karen Rose heeft inmiddels wel bewezen dat ze een prima thrillerschrijfster is die een kei is in het verzinnen van een spannend plot dat uitgewerkt wordt met levendige personages. Nu is het wachten op het volgende boek dat vertaald wordt. Want Karen Rosse heeft in het Engels al een behoorlijk oeuvre opgebouwd.