Recensie

Sally is een nette huisvrouw met twee kinderen. Een jaar eerder is ze een weekje alleen van huis geweest en daar heeft ze een affaire gehad met Mark Bretherick. Als ze op televisie ziet dat de vrouw en dochter van Mark dood aangetroffen zijn is ze meer dan verbaasd. Alle details over de twee kloppen, maar de Mark die in beeld is, kent zij niet.

Ze besluit een anonieme brief te schrijven aan de politie waarin ze duidelijk maakt dat er iets goed mis is en dat er nog iemand is die zich uitgeeft voor Mark Bretherick. Ze wil niet in de openbaarheid treden, want ze heeft haar slippertje nooit opgebiecht aan haar man.

Uit nieuwsgierigheid brengt ze ook een bezoekje aan de Mark die op televisie te zien was als man van de dode vrouw en het jonge meisje. Daar ontdekt ze dat er een aantal vreemde dingen aan de hand zijn en ze zoekt nogmaals contact met de politie. Of ze het nu wil of niet, ze is bij de zaak betrokken. Daar komt bij dat ze sprekend op de dode vrouw lijkt. Als ze steeds meer te weten komt over de zaak, duikt ineens de man op die zij kent als Mark Bretherick. En die lijkt niet echt betrouwbaar.

Opnieuw schrijft Sophie Hannah een ijzersterke thriller. En om het voor haar eerdere lezers aantrekkelijk te maken, doen de vaste karakters ook weer mee in het politieteam. De verlegen Simon Waterhouse durft deze keer de confrontatie aan te gaan met Charlie, de vrouw die zoveel in hem los weet te maken. Dat zorgt alleen al voor interessante ontwikkelingen.

Daarnaast heeft Hannah weer een mooi verhaal uitgedacht met een ontzettende engerd die zich als iemand anders voordoet. Dat er een aantal verhaallijnen net niet helemaal lekker lopen mag de pret eigenlijk niet drukken. Sophie Hannah is met drie goede thrillers in ieder geval een blijvertje in thrillerland.