Recensie

Na Miss Communicatie is er nu Miss Match. In dit boek staat Lein centraal. In het vorige boek ontdekte zij dat een afslankmiddeltje van haar tante echt werkte en zette ze het product op de markt.

Inmiddels runt Lein een succesvol bedrijf en wordt er een extra aandeelhouder aan boord gebracht voor de stap naar het buitenland. Daar komen stores waarin vrouwen advies krijgen over het product, maar ook over de rest van hun uiterlijk.

Lein krijgt het ontzettend druk. Ze vliegt over de hele wereld om storemanagers te kiezen en op zoek te gaan naar geschikte panden. Als ze thuis is, krijgt ze ook nog alle problemen van haar nieuwe buurvrouw, die in scheiding ligt, op haar bordje.

De drukte begint een beetje een negatief effect te krijgen op haar sociale leven. Ze zou best een leuke man in haar leven willen en haar twee vriendinnen ziet ze ook bijna nooit meer. Tijd voor veranderingen. Als ze hoort dat haar product onder slechte omstandigheden geproduceerd wordt, recht ze haar rug en besluit orde op zaken te stellen. Maar ja, Lein blijft een beetje het type twaalf ambachten, dertien ongelukken.

Heerlijke chicklit met Lein als prettig hoofdpersoon.

Miss Match is een heerlijk boek. Astrid Harrewijn beschrijft op een lekkere manier en met de nodige humoristische situaties het leven van een vrouw die eigenlijk tegen wil en dank zakenvrouw is geworden.

Lein is een aimabele hoofdpersoon en ook de andere karakters komen in dit verhaal goed uit de verf. Vooral de kleurrijke Jonas, die de rechterhand van Lein is. In dit boek krijg je ook nog een klein beetje mee hoe het met Didi uit Miss Communicatie gaat. Zij woont samen met Joep en bevalt in dit boek van een dochtertje.

Harrewijn is erin geslaagd om dit boek veel grappige situaties te geven zonder dat het te veel wordt. Het begint gelijk al met de aankoop van een groot schilderij dat Lein zelf over straat wil vervoeren.

In het vorige boek moest ik een beetje wennen aan de spannende ontwikkeling die het verhaal krijgt en ook hier is dat niet helemaal naar mijn smaak. Tot dat punt is het gewoon een lekkere vrouwenroman waar weinig op aan te merken is. Maar als Lein in China arriveert vliegt het verhaal qua geloofwaardigheid nogal uit de bocht.

Doordat de rest van het boek zo fijn is, zie ik dat als een kleinigheidje. Ik kijk met verwachting uit naar het derde deel in deze serie dat over Iris zal gaan. En uit dit boek blijkt dat zij haar sociale leven ook niet echt op orde heeft. Genoeg voer voor weer een heerlijk boek in de Miss-serie.