Recensie

Journaliste Didi wacht op een kans bij het serieuze weekblad waar ze sinds kort werkt. Door op het juiste moment haar hand op te steken bij de vergadering sleept ze het coververhaal van de zomerspecial in de wacht. Het is een artikel over Twitter.

Ze weet in eerste instantie nog niet wat de insteek van haar verhaal wordt. Zelf is ze zeer actief op Twitter en op die manier komt ze erachter dat er mensen zijn die de ene dag nog heel actief zijn om vervolgens te verdwijnen. Didi besluit om deze mensen op te sporen en hun verhaal te beschrijven.

Voor haar verhaal én de gezelligheid gaat ze met haar twee beste vriendinnen en huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterbijeenkomst in een strandtent. Daar ontmoet ze twitteraar Joep. Het klikt en ze flirt met deze knappe man. Maar als ze over de verdwenen tweeps begint trekt er een schaduw over zijn gezicht en gaat hij ineens weg.

Didi heeft inmiddels ontdekt waarom de personen die zij probeert op te sporen niet meer twitteren. Ze zijn allemaal dood. Logisch dat ze niet meer twitteren of steekt er meer achter? En hoe kan het dat Joep steeds op verdachte plaatsen opduikt?

Miss communicatie is een aardige chicklit met een verhaal dat een beetje te veel van toevalligheden aan elkaar hangt. Het is bijvoorbeeld wel erg toevallig dat Didi op Twitter precies die vrouwen uitkiest die niet meer leven. Die kans is natuurlijk erg klein. En ook de andere spannende verwikkelingen zijn een beetje knullig opgezet. Daar komt bij dat je de ontknoping al heel snel kunt voorspellen.

Dit boek is dan ook gelukkig geen thriller, maar een chicklit. En op dat vlak scoort het boek een stuk beter. De personages zijn leuk, sprankelend en realistisch. Drie vrouwen die op zoek zijn naar de liefde, genieten van hun vriendschap en voorzichtig stappen zetten naar een volwassen toekomst. Heel herkenbaar voor veel vrouwen.

Harrewijn heeft ook de benodigde grappige situaties aan deze chicklit toegevoegd. Zoals de date van Iris met een een zeer christelijke man. Harrewijn heeft ook een prettige en aanstekelijke schrijfstijl waardoor je door het boek raast.

Miss communicatie is het eerste deel van drie. De andere twee boeken zullen wat meer laten zien van de andere twee vriendinnen. Dit boek maakt in ieder geval nieuwsgierig naar het vervolg. Alleen is het te hopen dat de schrijfster dan de spannende verhalen achterwege laat of wat geloofwaardiger weet te brengen.