Recensie

Een agente heeft ruzie met haar man. Als hij haar aanvalt, pakt ze haar dienstwapen en schiet hem dood. Ze weet op dat moment niet waar Sophie, haar 6-jarige dochtertje, is. Rechercheurs D.D. Warren en Bobby Dodge worden op de zaak gezet.

De moordzaak lijkt duidelijk. De grootste vraag is: waar is Sophie? Agente Tessa Leoni zegt dat het meisje er niet was toen ze uit haar werk kwam. En haar dode man, Sophies stiefvader, kan het niet meer vertellen.

Al snel blijkt dat het verhaal van Tessa niet klopt. Haar dode man vertoont symptomen van bevriezing. Als hij al eerder dood was en ingevroren, wie heeft Tessa dan aangevallen en leeft Sophie nog?

Lisa Gardner heeft een meeslepend verhaal geschreven. Een agente met een duistere kant die op zoek is naar waar ze het allermeest van houdt: haar kleine meisje. Een gevaarlijke combinatie die Gardner op een goede manier door haar verhaal weeft. Af en toe balanceert ze op het randje van wat de lezer bereid is te geloven en wat niet. Maar dat maakt het verhaal in dit geval juist interessanter.

Mooie thriller over agente die op zoek is naar haar verdwenen dochtertje en daarbij heel ver gaat.

Dit is het derde boek met D.D. in de hoofdrol en de schrijfster is duidelijk nog niet klaar met dit personage. Dat is helemaal niet erg, want D.D. doet het goed als hoofdpersoon in de thriller. Sympathiek en toegewijd aan de zaak met een klein duister randje dat haar heel menselijk maakt. Vooral op persoonlijk vlak kan ze zich nog ontwikkelen.

In Korte metten wisselt Gardner tussen Tessa en rechercheur Warner. Dit zorgt ervoor dat de lezer weet wat Tessa aan het doen is. De lezer is de recherche daarmee net een stapje voor. Hier en daar haalt dat de spanning uit het verhaal doordat er te veel aanwijzingen zijn.

Alles bij elkaar is Korte metten een geslaagde thriller. Om te weten hoe het verder gaat met D.D. ga ik het volgende boek zeker lezen. De vaste karakters zorgen er trouwens niet voor dat dit boek niet los gelezen kan worden. Dat is wel zo handig als je de vorige twee boeken niet gelezen hebt.