Recensie

Dorien heeft haar leven goed voor elkaar. Een baan en een stabiele relatie met lieverd Joost. Als Ellen in haar leven komt, neemt ze een drastische besluit. Ze dumpt haar vriend en gaat met Ellen op vakantie naar Ibiza in plaats van met haar vriend. De twee vrouwen verheugen zich op een aantal dagen bijkomen en vooral feesten.

Als ze op het eiland aankomen blijkt Dorien haar verse vriendin misschien toch niet zo goed te kennen. Ellen blijkt redelijk grenzeloos en doet dingen die de verstandige Dorien niet prettig vindt. Zij wil eigenlijk eerst naar hun huisje om een beetje bij te komen.

Ellen wil geen seconde verspillen en stort zich in drank, drugs en mannen. Dorien besluit tot op zekere hoogte het voorbeeld van haar vriendin te volgen en na een drankje komt ze ook los. Ze ontmoeten interessante mensen en eigenlijk vindt Dorien het toch wel leuk.

Midden in de nacht gaan ze met een groep mee naar een afterparty bij iemand thuis. Dorien denkt dat haar vriendin ook meegekomen is. Als ze de volgende dag wakker wordt in haar huisje, geen idee hoe ze er gekomen is, blijkt er geen spoor te bekennen van Ellen.

Met de zwaarste kater ooit gaat ze op zoek naar haar vriendin. Een helderziende man helpt haar bij haar zoektocht. Het gerucht dat er vrouwen op het eiland de laatste rare ongelukken krijgen maakt Dorien niet veel geruster.

Koorts is een beetje een oppervlakkige thriller in een nog oppervlakkigere omgeving. Dorien gaat op zoek naar haar vriendin Ellen en alles wat ze tegenkomt zijn mensen die helemaal van de wereld zijn. Er lijkt geen verstandig mens op het hele eiland te zijn. Iedereen is er om te feesten en doet dat kennelijk 24/7.

Daar komt bij dat Dorien ook een truttige mutserige hoofdpersoon is die wel heel makkelijk van haar geloof valt en vervolgens totaal ongeloofwaardige beslissingen neemt. Waarom gaat ze bijvoorbeeld niet gewoon naar de politie? Tsja, kennelijk haalt party-eiland Ibiza het slechtste en domste in de mens naar boven.

Hier en daar is het een heel klein beetje spannend. Want je hoopt natuurlijk nog steeds dat Dorien haar vriendin ergens leven aantreft. Misschien op een uitgelopen afterparty of in bed met een sexy man. Het kan allemaal gebeuren op dat gekke Ibiza zoals Saskia Noort het haar lezers voorschotelt.

Aan het einde van het boek lukt het Noort toch nog een beetje vaart en actie in het boek te brengen. Helaas doet ze dat allemaal te niet met een vreselijk zoetsappig eind goed al goed. Gelukkig beschikt Noort over een prettige schrijfstijl die je met vaart door het boek loodst. Dat maakt een hoop goed, maar een verhaal dat oppervlakkig is blijft ook met een vlotte pen een oppervlakkig verhaal met als resultaat een zeer, zeer matige thriller.