Recensie

Aangrijpend boek over Stijn en zijn vrouw Carmen, waarbij borstkanker is geconstateerd. Hun jonge leven komt hierdoor op zijn kop te staan. In eerste instantie krijgt Carmen een chemokuur. Hierbij wijkt Stijn, in tegenstelling tot de partners van andere patiënten, niet van haar zijde.

Toch is Stijn allesbehalve de ideale echtgenoot. Hij is monofoob wat inhoudt dat hij niet monogaam kan zijn en dus een kick krijgt van vreemdgaan. Ook nu zijn vrouw doodziek is. Hij begint zelfs voor het eerst sinds zijn huwelijk een verhouding. De vrouw in kwestie, Roos, begrijpt hem en steunt hem bij zijn verdriet en woede om Carmen en haar ziekte

Als blijkt dat de chemokuur deels is aangeslagen, wordt besloten om te opereren en door middel van amputatie van de borst de kanker terug te dringen. Na de operatie blijkt dat de kanker uitgezaaid is en Carmen zal sterven.

Heel bijzonder boek om te lezen. Zeker als je weet dat de vrouw van de auteur ook aan kanker overleden is. Stijn lijkt een eikel door zijn vreemdgaan, maar steunt zijn vrouw tot het einde toe hoeveel moeite hem dat ook kost. Hartverscheurend om het afscheid te lezen ook omdat ze nog een 3-jarig dochtertje hebben. Ik heb het in ieder geval niet droog gehouden en het boek liet me ook niet zomaar los.