Recensie

Mia is net gestart met haar eigen bedrijfje: een bloemenwinkel op een plein buiten het centrum. Het is dus een behoorlijke uitdaging om er wat van te maken. Gelukkig is ze creatief en heeft ze een marketingachtergrond. Het duurt dan ook niet lang voordat ze een vaste klantenkring opgebouwd heeft en genoeg opdrachten krijgt om rond te komen.

Op het plein staat tijdens lunchuren een oud busje waarin een knappe man, Feo, staat om zijn tosti’s te verkopen. De man komt Mia heel bekend voor. En dan weet ze ineens waarvan. Ze droomt regelmatig over haar toekomst. Dan ziet ze zichzelf met deze Feo en een dochtertje. Ze komt erachter dat ze vaker in de toekomst kan kijken en dat haar visioenen ook waarheid worden.

Soms zijn het kleine dingetjes, maar ze kan er door haar visioenen ook voor zorgen dat ze levens kan veranderen of redden. Op een dag ontmoet ze journalist Axel. Hij komt achter haar gave. Ze sluiten vriendschap al wil Axel meer. Maar Mia weet dat ze voorbestemd is om oud te worden met Feo. De twee draaien al jaren om elkaar heen.

Toch weet ze niet zeker of Feo haar wel gelukkig kan maken. Ze voelt zich ook op haar gemak bij Axel. Wat moet ze doen? Volledig vertrouwen op haar vermogen in de toekomst te kijken of een gokje wagen door te kiezen voor Axel?

Ik wist het is een lekker dikke roman met prettige personages. Mia is ontzettend leuk, gedreven en een echte schat. Zo’n personage dat je al het geluk van de wereld gunt. Haar bijzondere gave is door de schrijfster goed uitgewerkt. Het is allemaal niet overdreven opgezet wat ervoor zorgt dat het een zekere geloofwaardigheid heeft.

Vaak heeft een chicklit een vrouwelijk personage dat verliefd wordt op een man en aan het einde krijgen ze elkaar. Hier zijn er twee kapers op de kust. Dat betekent niet dat je niet al redelijk snel kunt zien welke kant het opgaat. Toch moeten de nodige hobbels genomen worden voor het zover is. En dat zorgt ervoor dat het verhaal aantrekkelijk en spannend blijft.

Voor haar vaste lezers heeft Chantal van Gastel nog twee kleine gastrolletjes voor personages uit haar vorige romans gecreëerd. Een leuk detail. Ik wist het is in ieder geval een rijk verhaal met veel verhaallijnen, kleurrijke en charmante karakters in een romantische setting van een bloemenzaak. De sfeer daar is bijzonder gastvrij en door alle beschrijvingen van onder andere de prachtige boeketten die Mia maakt, krijg je zin om haar winkel te bezoeken.

Ik wist het is een boek dat je heel wat uurtjes aangenaam bezighoudt. Je kunt erin verdwijnen en genieten van de romantiek, bloemengeuren en mystiek van Mia’s gave. En dat is precies waarom je boeken uit dit genre wilt lezen.