Recensie

Lottie is er helemaal klaar voor. Tijdens een etentje weet ze zeker dat haar vriend Richard haar ten huwelijk zal vragen. Helaas doet hij dat niet. Daarom breekt ze met hem. Ze wil een man die een toekomst met haar op wil bouwen. Niet iemand met bindingsangst.

Gelukkig komt ze haar jeugdliefde Ben tegen. Tijdens een vakantie in Griekenland hadden de twee een geweldige tijd. Ben beweert dat hij al die tijd van Lottie is blijven houden. Lottie zegt dat gevoel ook te hebben. En voor ze het weet is ze verloofd, maar niet met haar ex Richard, maar met Ben.

Ze besluiten zo snel mogelijk te trouwen en tot die tijd niet met elkaar naar bed te gaan. Vandaar ook het snelle huwelijk. Fliss, de zus van Lottie, is bang dat Lottie haar verstand verloren is. Na een verbroken relatie volgt er altijd een domme actie en Fliss weet zeker dat er geen sprake kan zijn van liefde.

Kinsella op haar best!

Het lukt haar niet om de bruiloft tegen te houden. Door haar contacten in de hotelbranche lukt het wel om de huwelijksnacht te verpesten. Zolang het huwelijk niet geconsumeerd is, kan het zonder al te veel problemen nietig verklaard worden. Daar wil ze op aansturen. Ze besluit de twee op hun huwelijksreis op te zoeken. Op het vliegveld komt ze Richard tegen. Hij wil zijn Lottie terug. Zijn ze op tijd of is het paar echt ontzettend verliefd?

De afgelopen jaren heeft Sophie Kinsella heel wat boeken geschreven. Sommige briljant en andere weer een stuk minder. Dit is weer een pareltje. Het is geweldig hoe ze de huwelijksnacht van Ben en Lottie compleet laat mislukken. Zo grappig bedacht allemaal. Je ziet het ook direct voor je én je leeft mee met het ongelukkige stel dat geen momentje samen gegund is.

Naast die verhaallijn leer je ook over zus Fliss. Die ligt in een ongelukkige scheiding en zweert de liefde af. Toch ontmoet zij ook iemand die meer in haar losmaakt dan ze zou willen.

Kinsella is absoluut op haar best als ze veel humor gebruikt. Ze beschrijft de ene hilarische situatie na de andere. In sommige van haar boeken blijft ze net te serieus. Hier niet en dat resulteert in een beeldend verhaal.  Dit is echt een boek dat zich perfect leent voor een verfilming.