Recensie

Dit boek is geschreven met meer dan een dikke knipoog naar het populaire programma Idols. Wanneer Nico door haar vriend in Duitsland uit de tourbus gezet wordt, komt ze op de vluchtstrook een hondje tegen die hetzelfde lot ondergaan heeft als zij. Ze zoekt troost bij de herder, die ze de naam Wimmel geeft. Als ze eindelijk haar huis in Amsterdam bereikt, blijkt ze op straat gezet te zijn door haar vriend.

Wanneer ze de krant uitpluist om een baan te zoeken, stuit ze op de advertentie van Idols. Ze besluit samen met Wimmel mee te doen in de hoop een rol in een film te winnen voor Wimmel. Er volgen tijden van training met de hond en wonder boven wonder doorlopen ze met gemak alle rondes en lijkt Wimmel een goede kanshebber voor de hoofdprijs.

Als Idols niet bestaan had, dan was het boek zeker origineel. Nu is het goedkoop meegelift op het succes van het programma. Zelfs de juryleden zijn een aangepaste versie van de echte juryleden. Dit wordt aangevuld met een cursus hondentraining, die doet vermoeden dat Martin Gauss wellicht meegeschreven heeft aan het boek. Toch is het wel leuk om het boek te lezen. Verwacht er niet teveel van. Gewoon een paar uurtjes ontspannen no-nonsense lectuur. Meer niet.