Recensie

Het jaarlijkse zwemfeestje bij de familie Delaney staat voor de deur. Het hele dorp komt op deze dag zwemmen en roddelen. Louise gaat meestal met haar dochters en man. Ze is nu net gescheiden en het verloopt allemaal wat moeizaam. Ze zijn er alletwee en kunnen elkaar nauwelijks ontlopen. Het hele dorp kijkt toe.

Helaas gebeurt er iets dat een einde maakt aan alle festiviteiten. Het jongste dochtertje van Louise knalt met haar hoofd op de duikplein en verliest het bewustzijn. Ze wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk of zij hersenletsel aan de val over zal houden.

Louise heeft een nieuwe jonge vlam. Hij is advocaat en hij adviseert Louise een zaak aan te spannen tegen de familie Delaney. Op deze manier kunnen ze misschien geld krijgen om alle medische kosten te dekken.

Dit betekent wel dat ze het op moet nemen tegen haar vrienden. En dat doet zeer zeker als Louise erachter komt dat zij niet verzekerd zijn. De familie Delaney is rijk, maar het is niet zeker dat ze genoeg geld hebben om te betalen na een eventuele rechtszaak.

De boeken die Madeleine Wickham, ook bekend als Sophie Kinsella, schrijft zijn altijd wat minder grappig dan de boeken die ze onder haar andere naam schrijft. In dit geval geldt dat helemaal. Er gebeurt erg weinig in deze chicklit en het einde zie je bij het lezen van de flaptekst al aankomen.

Het is bijna onbegrijpelijk dat deze zeer gewaardeerde chicklitschrijfster dit boek geschreven heeft. Het mist alle ingrediënten voor een fijn middagje de boel de boel laten. De karakters zijn niet grappig, het verhaal gaat tergend langzaam, er zijn allerlei zijtakken die er niet toe doen én niet onbelangrijk in een chicklit: een meeslepende romance zit er nauwelijks in.

Wie dus enthousiast de nieuwste Wickham openslaat komt bedrogen uit. Dit redelijk dunne werkje mist werkelijk alles waar Wickham zo goed in is. De vaardige schrijfster laat hier behoorlijk wat steken vallen. En dat is jammer, want je kunt je zo lekker verheugen op een nieuwe Wickham of Kinsella. Of eigenlijk: vooral de boeken die ze onder de naam Kinsella schrijft vind ik echte toppers.