Recensie

Hannah is een zelfverzekerde vrouw. Nog niet zo lang geleden is ze ontdekt als kunstschilder. Vooral in Amerika is ze erg succesvol. Dat is mede te danken aan de inzet van haar agent Simon. De twee krijgen een stormachtige relatie.

Als zij terugkeert naar haar geboortedorp omdat ze een huis geërfd heeft van haar overleden moeder gaat hij met haar mee. Hij ziet een inspirerende omgeving. Zij alleen het bekrompen strenggelovige dorp dat ze als tiener ontvlucht is. Door haar verblijf in het dorp komt haar verleden weer tot leven. Ze ontmoet oude bekenden. Niet iedereen wil ze graag terugzien.

In het verleden is er nogal wat gebeurd. Haar broer en zus zijn verdronken tijdens een storm en ook haar vader heeft op mysterieuze wijze de dood gevonden. Als ze een onwerkelijk bericht krijgt, begint ze in te zien dat ze in haar verleden moet duiken om alles af te kunnen sluiten.

Hannah vormt niet de enige verhaallijn. De lezer krijgt ook flarden mee van een vrouw die gemarteld wordt door een godsdienstfanaat. Wie deze vrouw en man zijn, is een raadsel. Dat het zal escaleren lijkt al wel snel duidelijk.

Met de spanning in dit boek zit het wel goed. Er gaat iets dreigends uit van het gereformeerde dorp en de bewoners. Vooral de mannen lijken geen lieverdjes. Verder bevat het boek veel expliciete seksscènes. Hannah laat zich graag domineren en probeert Simon tot allerlei gewelddadigheden te dwingen om zo bevrediging te vinden. Als je niet van dit soort taferelen houdt, dan gaat de vaart op dat soort momenten behoorlijk uit het verhaal.

Deze thriller is dan ook vooral geschikt voor de lezer die houdt van een rood oortje tijdens het lezen. Al blijft er ook nog een prima verhaal over als je de seks in grove lijn leest en je vooral concentreert op de misdaden en mysteries in dit boek.