Recensie

Knutas en collega Karin mogen weer aan de bak als een bekende modefotograaf ’s nachts aangevallen wordt met een bijl en in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen wordt. Hij was op het moment van de aanval in een afgelegen huisje bij een locatie waar hij foto’s maakte van supermodel Jenny Levin.

De Zweedse modewereld is geschokt door het brute geweld, maar gaat gewoon door met het werk. Al is de jonge Jenny wel erg geschrokken. Zij heeft de fotograaf, met wie ze een geheime relatie heeft, gevonden. Ze ziet ook af en toe een vreemde man die haar lijkt te volgen.

Dan vindt een tweede aanval plaats. De politie heeft allerlei aanwijzingen, maar niks leidt tot een mogelijke verdachte, De tijd begint te dringen, want het is niet gezegd dat de dader nu klaar is met het maken van slachtoffers binnen de modewereld.

Gevaarlijk spel is een thriller zoals past bij het statuur van Mari Jungstedt. Een spannend goed opgebouwd plot met de vaste personages bij de politie en met journalisten Johan en Pia. Deze personages mag Jungstedt trouwens wel wat meer body geven om de lezer geïnteresseerd te krijgen in een volgend boek met deze karakters.

Het verhaal zit goed in elkaar en Jungstedt laat slechts af en toe wat hints toe in het verhaal. Genoeg ruimte voor de lezer om zelf te speuren. Al zal dat snel naar een bepaalde persoon leiden. Dat maakt allemaal niet uit. Ook als je doorhebt hoe het verhaal in elkaar steekt is het einde met een zinderende ontknoping spannend.

Een thriller waar weinig op af te dingen valt. Behalve misschien het feit dat Jungstedt haar rechercheurs wat al te makkelijke conclusies laat trekken af en toe. Verder een meer dan prima boek.