Recensie

Georgia is een veelbelovende chefkok in New York. Ze houdt haar hart vast als een recensent het restaurant bezoekt waar zij werkt. Alle borden verlaten in perfecte staat de keuken en er lijkt niks mis te kunnen gaan. Helaas gooit haar baas roet in het eten door te flirten met de jonge dochter van de recensent en deze na een avondje te dumpen. De gevolgen zijn desastreus.

Ineens heeft Georgia geen toekomst als kok meer in New York. Ze wijkt uit naar Italië. Daar krijgt ze een baan in een nog te openen trattoria. Georgia heeft tijdens haar opleiding al eens stage gelopen bij de eigenaresse Claudia.

Eindelijk zien de zaken er goed uit voor Georgia. Ze kookt heerlijk eten, de koffie is verrukkelijk en ook op liefdesgebied ziet de toekomst er beter uit. Deze liefde zorgt ervoor dat Georgia belangrijke keuzes kan en moet maken. Volgt ze haar droom of haar hart?

Georgia’s kooklessen is een heerlijke chicklit voor in het zonnetje. Je waant je al snel aan een tafeltje op een terras met lekker eten en een heerlijk wijntje. En dat zijn precies de chicklits die je nodig hebt op een zomerse dag.

Jenny Nelson maakt het haar lezers makkelijk met een relaxte schrijfstijl en een verhaal dat lekker veel ontwikkelingen kent waardoor het spannend blijft. Vaak kent een chicklit een einde dat je van mijlenver aan ziet komen. In Georgia’s kooklessen ligt het allemaal net iets minder voor de hand. Uiteraard betekent niet dat het verhaal daardoor hoogstaande literatuur is. Het is gewoon een erg lekkere niet geheel voorspelbare chicklit.

Ook de hoofdpersoon is verfrissend. Waar veel chicklits een wat dommige of koopzieke hoofdpersoon gebruiken heeft Nelson gekozen voor de realistische Georgia. Een vrouw met een leven dat niet altijd op rolletjes loopt. Een vrouw die zich niet gek laat maken en die voor zichzelf op durft te komen.

Dit is dus een chicklit zonder gekke fratsen, maar met alle gebruikelijke ingrediënten: humor, liefde, een verhaal dat lekker wegleest en een happy end. Al met al maakt dat Georgia’s kooklessen tot een fijn boek dat zeer geschikt is om mee te nemen op vakantie naar het culinaire Italië.