Recensie

Literaire thriller die zich afspeelt in Göteborg rond de jaarwisseling. Het boek volgt het leven van hoofdcommissaris Erik Winter. Hij moet in het boek een dubbele moord oplossen, waarbij de hoofden zijn verwisseld en er een bandje aanstaat met death metal.

Door een aantal getuigenissen lijkt het om iemand te gaan met een uniform. Maar is het iemand die bij het politiekorps hoort of een figurant uit een politiefilm die ook op dat moment opgenomen wordt. Voordat het raadsel opgelost is, wordt een tweede stel vermoord.

Ondertussen kijken we ook mee in het privé-leven van de commissaris. Hij staat op het punt om vader te worden. Hij vliegt tussendoor nog naar Spanje om afscheid van zijn vader te nemen, die bezwijkt aan een hartinfarct.

Leuk boek om te lezen. De verschillende vertelperspectieven zorgen voor de nodige afwisseling. Voor een thriller is het plot niet erg spannend, maar ik wilde toch weten wie nu de uiteindelijke dader was. Jammer dat de dader niet vaker in beeld komt, zodat je meer te weten komt over zijn motief voor de moorden. Door de vlotte schrijfstijl leest het boek heel prettig. Ik ben wel benieuwd naar meer werk van deze schrijver.