Recensie

Bij de campus van de universiteit wordt het lichaam van een dode jongen gevonden door een medestudente. Jeffrey gaat erheen met Sara Linton om de dood te onderzoeken. Tessa, Sara’s hoogzwangere zus, gaat ook mee. De dode jongen lijkt zelfmoord gepleegd te hebben. Als ze terugkeren naar de auto blijkt Tessa verdwenen. Ze is aangevallen en er slecht aan toe.

Vast karakter Lena speelt ook mee in dit verhaal. Zij werkt als bewaker op de campus en besluit een eigen onderzoek te starten. Ze heeft een jongen die haar helpt, maar het is de vraag of hij wel het beste voor heeft met Lena en de zaak. Hij heeft een duister verleden ookal zegt hij dat hij zijn leven gebeterd heeft.

Ondertussen blijft het niet bij één dode student. En de zelfmoord lijkt ook in scène gezet. Het is zaak om snel aanwijzingen te vinden voordat er meer slachtoffers vallen. De recherche concentreert zich op de ouders van de jongen die het eerst gevonden is. Er is iets mis met het echtpaar, maar de politiemensen kunnen er niet echt de vinger op leggen.

Een lichte koude huivering is een heerlijke Karin Slaughter. Er zit alles in wat je van haar boeken verwacht: spanning, een duister randje, de gebruikelijke karakters en gewoon een ijzersterk plot.

Dit boek begint sterk en het lukt daarna slecht om het weer weg te leggen. De uiteindelijke oplossing van de misdaden is misschien wat ver gezocht. Ach, dan heb je al zoveel spanning om de oren gekregen en zoveel uren fijn gelezen dat je het haar makkelijk vergeeft.