Recensie

Audrey is net afgestudeerd en hard op zoek naar een baan. Ze wordt aangenomen als secretaresse bij een modebedrijf. Niet echt iets wat ze wil, maar het is beter dan niks. Op haar werk ontmoet ze Tim van de IT-afdeling. Na een gezellige lunch spreken ze vaker af.

Tim wil graag doorbreken in de televisiewereld en zegt tegen Audrey dat hij aan een realityformat werkt. Hij vraagt of hij haar mag filmen. Dat vindt Audrey niet erg. Sterker nog, ze houdt wel een beetje van de camera. Ook als de twee daten gaat de camera mee.

Audrey weet niet dat ze onderdeel is van een programma. Tim heeft namelijk een tweelingbroer, Bas. Als het de twee broers lukt om 90 dagen met Audrey te daten zonder dat zij erachter komt, kunnen ze een smak geld winnen. Ze nemen Audrey beiden mee uit.

Langzaam ontdekt Audrey een aantal gekke dingen aan haar dates. Toch heeft ze in eerste instantie geen flauw idee dat ze twee broers date in plaats van één. Bij Tim begint zijn geweten te knagen. Hij wordt echt verliefd op Audrey en wil haar niet langer bedriegen. Bas vindt dat hij zijn mond moet houden, want hij wil het geld graag winnen.

Eline Stiekema won een schrijfwedstrijd van de website Chicklit.nl en dat resulteerde in deze easy read. Dubbelspel is een aangename chicklit met een grappig verhaal. Aan veel eeneiige tweelingen zal wel eens gevraagd zijn of ze zich wel eens als elkaar hebben voorgedaan. Een interessant gegeven dat Stiekema handig in haar verhaal verwerkt heeft.

Gelukkig geeft ze haar vrouwelijke hoofdpersoon ook nog een beetje power, want Audrey verdient natuurlijk beter. Naast het verhaal van Audrey lopen ook nog twee lijnen: die van haar beste vriendin en die van haar bazin. De laatste is niet zo heel interessant, maar wel cruciaal voor het verhaal.

Dubbelspel is al met al goed voor een paar uurtjes lekker luchtig lezen.