Recensie

Thriller die gebaseerd is op de gebeurtenissen rond de opkomst en moord van Pim Fortuyn. Het boek draait om een politicus, een politieke actiegroep (en in het bijzonder het leven van Selma) en de chauffeur van de politicus.

De leden van de actiegroep vrezen de opkomst van Thom Hordijk van de Echte Nederlandse Partij. Daarom gaat een delegatie naar de presentatie van het boek van Thom om een statement te maken door hem te bekogelen met rotte eieren.

Sommige leden van de actiegroep laten het hier niet bij. En als Selma met haar vriend naar een politieke dag gaat, schiet haar vriend Thom neer. En hij gebruikt haar en haar auto om te vluchten. Hierna komt Selma in een groot complot terecht en is niet meer duidelijk wie te vertrouwen is.

Doordat het verhaal grote gelijkenis toont met de gebeurtenissen rond Pim Fortuyn, is het een slap boek. Je weet ongeveer wat er gaat gebeuren. En daarna werkt Appel één van de vele complottheorieën uit, die mensen na de moord verzonnen hebben. Ik denk dat iedereen wel ideeën had over de moord op Pim Fortuyn en ik vind het erg goedkoop en makkelijk om daar een boek over te schrijven. Ik verwacht van een schrijver meer creativiteit. Als je zelf geen plot en hoofdpersonen kunt bedenken, schrijf dan geen boek!