Recensie

Andy Sachs uit De duivel draagt Prada is terug. Het is inmiddels bijna tien jaar later en Andy is getrouwd met Max. Samen met Emily runt ze een succesvolle bruidsglossy. Niets lijkt een gelukkig leven in de weg te staan. Totdat haar duivelse ex-baas Miranda Priestly weer opduikt in haar leven.

Priestly is onder de indruk van de bruidsglossy en wil het blad graag overnemen. Hoe graag blijkt wel uit het enorme bedrag dat ze ervoor biedt. De enige voorwaarde is dat het huidige team een jaar lang in dienst blijft. Andy zou dus opnieuw een jaar onder Miranda Priestly moeten werken. En dat wil ze voor geen miljoen. Haar zakenpartner Emily denkt daar heel anders over. Onbegrijpelijk voor Andy, want de twee kennen elkaar uit de tijd dat ze alletwee als assistent voor Priestly werkten. Ook Emily weet hoe onredelijk en veeleisend de vrouw is.

Thuis hoeft Andy ook al niet op veel steun te rekenen. Haar man Max vindt dat ze het moet doen en laat dat weinig subtiel steeds doorschemeren in gesprekken. Gelukkig raakt Andy zwanger en besluiten ze de beslissing uit te stellen tot na de bevalling. Helaas voor Andy gaan 9 maanden sneller dan je zou denken. Ze moet het grote gesprek met Emily aangaan.

Dit boek is een gedegen opvolger van De duivel draagt Prada. Andy is ouder en volwassener geworden. Ze durft haar eigen keuzes te maken, maar als Miranda op het toneel verschijnt, wordt ze bijna weer die onzekere en onhandige assistente die ze voorheen was.

Lauren Weisberger heeft een boek met humor en voldoende romantiek geschreven. In principe kun je het boek ook lezen zonder de voorganger, maar dan mis je hier en daar wel essentiële informatie. Zeker omdat de mannen uit dat eerste deel terugkeren. Zelfs Alex die in het eerste deel nogal te lijden had onder de keuzes van Andy.

Vond je De duivel draagt Prada een heerlijk boek? Dan geniet je net zoveel van De wraak van Prada. De opzet, schrijfstijl en karakters zijn hetzelfde. Het zou me niks verbazen als ook dit verhaal over een tijdje terug te zien is in de bioscoop.