Recensie

Als de dochter van de rijke Trevor Stone verdwijnt, schakelt hij detectives Patrick Kenzie en Angie Gennaro in om haar te vinden. Hij heeft niet lang meer te leven. Een andere detective die hij inschakelde is spoorloos verdwenen tijdens de zoektocht naar zijn dochter.

Patrick en Angie krijgen de rapporten van de vorige detective en besluiten zijn spoor te volgen. Dochter Desiree is voor het laatst gezien bij een stichting die mensen helpt met het verwerken van hun verdriet. Desiree was in de rouw na de dood van haar moeder tijdens een ongeluk.

De club die mensen wil helpen, lijkt eerder op een sekte dan op een groep mensen die echt hulp bieden aan de emotioneel behoeftigen. Ze zijn dan ook niet blij dat detectives hun neus in hun zaken steken. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat Patrick en Angie een idee krijgen over de verblijfplaats van Desiree.

Ze reizen af naar het zonnige Florida om haar op te sporen en te overreden naar huis terug te keren. Als ze Desirée vinden, komen ze voor een verrassing te staan. De bloedmooie vrouw blijkt behoorlijk manipulief en ze heeft nog een appeltje te schillen met haar vader. Hoe het allemaal zit is niet helemaal duidelijk. Aan Patrick en Angie om uit te vogelen wie welke belangen heeft in deze speurtocht.

Alle boeken van Dennis Lehane met het duo Patrick en Angie in de hoofdrol zijn toppers. Lehane schrijft spannende boeken alsof het niks is. Het plot, de karakters, de opbouw van spanning zijn ook in dit boek dik in orde. Het enige minpunt zijn de veelvuldige verwijzingen naar een vorig boek.

Verloren dochter is in ieder geval een prima thriller met actie en een spannende ontknoping. Hier en daar zit er een stukje in dat misschien net een beetje te dik aangezet is, maar daar blijft het natuurlijk fictie voor. De schrijver kan het zich veroorloven om af en toe een beetje uit de bocht te vliegen. Zeker als de schrijfstijl zo toegankelijk is. Er zullen weinig mensen afhaken tijdens het lezen van dit boek. En je krijgt automatisch zin in de andere boeken van dit detectiveduo.