Recensie

Rechercheur Maggie Bei wordt ’s nachts wakker van een knal en treft haar man dood aan in zijn studeerkamer. Hij is doodgeschoten met haar dienstwapen. Aangezien sporen van inbraak ontbreken is Maggie de hoofdverdachte. Tegelijkertijd verdwijnt er ook een meisje dat mogelijk verkracht is. Hebben deze twee misdaden met elkaar te maken?

Stride, de partner van Maggie, is ervan overtuigd dat zij het niet heeft gedaan. Door hun werkrelatie en jarenlange vriendschap mag hij zich niet met de zaak bemoeien. Hij komt wel het één en ander te weten als hij het verdwenen meisje probeert te vinden.

Het stadje heeft een geheime seksclub en het lijkt erop dat één van de leden betrokken is bij een reeks verkrachtingen. En er worden ook nog diverse invloedrijke personen afgeperst. De politie heeft steeds meer te onderzoeken, maar komt ook steeds meer te weten over de ontzettend slimme dader.

Freeman weet de spanning in De stalker zeer goed op te bouwen. Langzaam voegt hij verhaallijnen toe die allemaal nuttig zijn voor het verhaal. De werkelijke dader blijft lang verborgen en mogelijke verdachten blijken zelf slachtoffer te zijn van degene die de mensen in het stadje zo slim tegen elkaar uitspeelt. Dat maakt dit boek zo goed: plotwendingen die ervoor zorgen dat het boek tot het einde spannend blijft. Als je in dit boek begint dan wil je het direct uitlezen, omdat je wilt weten wie er verantwoordelijk is voor de moord die aan het begin van het boek is gepleegd.