Recensie

Literaire thriller over een jonge vrouw, Sabine, die door een aankondiging van een reünie op haar oude middelbare school, ineens geconfronteerd wordt met haar verleden. Op de basisschool was Isabel haar beste vriendin, maar eenmaal op de middelbare school groeien ze uit elkaar. Uiteindelijk maakt Isabel haar het leven zuur. Op een dag, als de meisje 15 jaar zijn, verdwijnt Isabel en wordt nooit meer teruggevonden.

Sabine heeft veel uit de tijd verdrongen maar langzaam komen de beelden weer terug. Zij heeft gezien wat er met Isabel gebeurt is. Op haar werk ontmoet ze Olaf, die vroeger een vriend was van haar broer. Hij heeft Isabel ook gekend en was zelfs haar vriendje toen ze verdween. Als blijkt dat Olaf gewelddadige trekjes vertoont, denk Sabine dat hij de moordenaar van haar vroegere vriendin is.

Spannend boek met een juiste balans tussen spanning en het persoonlijke leven van de hoofdpersoon. Ondanks een klein vermoeden wist ik tot de laatste pagina’s niet zeker wie de dader was. Het boek is prettig leesbaar. De acties van de hoofdpersonen vind ik niet altijd geloofwaardig en logisch. Zo blijf ik met veel onopgeloste vragen zitten, doordat karakters niet consistent handelen. Toch raad ik anderen het boek aan om te lezen.