Recensie

Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles krijgen te maken met een mysterie. Drie kinderen overleven een ongeluk of aanslag op hun familie. Daar blijft het niet bij. Ook hun nieuwe pleeggezin is doelwit van geweldplegers. Weer overleven de drie tieners het.

De drie wonen in een speciaal internaat voor kinderen die familie verloren zijn door geweld. Het instituut is in handen van de Mefisto Club, bekend uit het gelijknamige boek van Tess Gerritsen. De kinderen krijgen gewone lessen, maar ook training in bijzondere vaardigheden zoals het herkennen van giftige planten en skills om jezelf te verdedigen.

Een spannende thriller met een inventieve slechterik.

Is het de bedoeling dat de drie kinderen blijven leven of zit er nog steeds iemand achter de drie aan? Hoe veilig is het zwaar beveiligde internaat als iemand echt kwaad wil?

De laatste sterft is zo’n boek waardoor ik op het verkeerde been werd gezet. Ik zal niet teveel uitweiden over het plot om geen details te verklappen. Maar laten we zeggen dat ik het eerste deel van het boek helemaal niet overtuigend vond. Het verhaal leek slap en ik vond het nogal ongeloofwaardig.

Maar Tess Gerritsen heeft mij niet vaak teleur gesteld, dus ik bleef verder lezen. Het verhaal nam een andere wending waardoor ineens alles op zijn plaats viel. Bij een thriller is het ook niet altijd verstandig om in een vroeg stadium conclusies te trekken.

Opnieuw schreef Gerritsen een ijzersterke thriller met een origineel plot en een inventieve slechterik. Het werkt toe naar een spannend slotstuk. En als bonus krijg je de vaste karakters Rizzoli en Isles er gratis bij. Gewoon een ouderwets fijne pageturner zoals de fans van Tess Gerritsen dat inmiddels gewend zijn.

Trailer: