Recensie

Opnieuw een zeer spannend boek met hoofdinspecteur Erik Winter in de hoofdrol. Deze keer is hij belast met 2 zaken. Een aantal ouders belt met de politie over hun kinderen. De kinderen zouden bij een vreemde man in de auto gezeten hebben.

Het laatste kind is zelfs mishandeld. De man lijkt steeds een stapje verder te gaan. Als er dan ook een kind verdwijnt, denkt de politie dat het om dezelfde man gaat.
Dit grijpt Erik Winter zeer aan, omdat hij zelf een dochter heeft in de leeftijd van de kinderen die door de man meegenomen zijn.

Een andere zaak betreft studenten. Zij worden in de nachtelijke uren met een zwaar voorwerp, mogelijk een merkijzer voor vee, neergeslagen en bewusteloos achtergelaten.

Erik Winter zet alles op alles om de zaken op te lossen, zodat hij de kerstdagen met zijn gezin in Spanje door kan brengen. Hij weet niet dat beide zaken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat het oplossen van de ene zaak automatisch zorgt voor de ontknoping in de andere zaak.

Ik vind ook dit weer een zeer spannend en meeslepend verhaal. Edwardson heeft met Erik Winter een zeer sympathieke persoon gecreëerd, die mij steeds weer het hele boek weet te boeien. Je weet al vrij snel wie de dader is in dit boek. Je weet echter niet waarom de dader handelt en hoe de vork nu eigenlijk precies in de steel zit.

Het spannende aan dit boek is dat jij weet dat Erik Winter zeer dicht bij de oplossing is, maar hij weet dat niet. Hij spreekt zelfs met de dader en laat hem weer gaan. Ik kan nu al bijna niet wachten op het volgende boek. Als het op thrillers aankomt is Edwardson op het moment mijn absolute favoriet.