Recensie

Zeer geslaagde literaire thriller. Karen verhuist met haar man Michel en hun 2 kinderen vanuit Amsterdam naar een dorp. Ze kan daar in eerste instantie moeilijk wennen, totdat ze vriendschap sluit met Hanneke. Hanneke kent meer vrouwen en al snel vormen ze een eetclub. De mannen kunnen het zowel privé als zakelijk ook uitstekend met elkaar vinden. Er lijkt niks aan de hand, totdat Evert, de man van vriendin Babette, hun huis met alle personen erin in brand steekt. Hij overleeft deze brand niet.

De vriendengroep is zeer aangeslagen en dit wordt nog erger wanneer Hanneke in een hotel van het balkon springt. Ook zij overleeft niet. Karen vindt het zeer verdacht dat haar vriendin zelfmoord pleegde en gelooft het verhaal niet. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er heel wat meer schuil gaat achter de oppervlakkige vriendschappen van de eetclub. Buitenechtelijke relaties, veel geld en slechte zaken, ook Karen blijft niet trouw aan haar gezin. Het boek snelt naar een einde met een zeer opmerkelijke dader.

Dit is een heerlijk boek. Je pakt het op, begint te lezen en wilt niet meer stoppen, voordat je de laatste letter gelezen hebt. Het is vluchtig geschreven en daardoor is het plot makkelijk te volgen. Jammer dat de personages niet iets meer diepgang hebben, dit zou de verschillende motieven beter naar voren brengen. Verder heb ik niks aan te merken.