Recensie

Na de gebeurtenissen uit het eerste deel van de serie rond de personages Rönning en Stilton, Springvloed, gaat Olivia er een tijdje tussenuit. Ze wil weten waar haar biologische ouders gewoond hebben. Als ze terugkeert naar huis heeft ze een aantal beslissingen genomen. Ze wil haar achternaam veranderen en ze gaat niet aan de slag bij de politie.

Toch kan ze het niet laten om op onderzoek uit te gaan als haar oude buurman vermoord wordt. De moordenaar heeft geprobeerd om het op zelfmoord te laten lijken, maar sporen wijzen al snel op moord.

In haar onderzoek loopt ze de politie voor de voeten en die zijn daar niet blij mee. In Springvloed leerde Olivia Tom Stilton kennen. Ook hij doet mee in dit boek. Hij gaat met zijn vriend Abbas naar Marseille waar ze proberen de moordenaar van een ex van Abbas te vinden. Daarbij lopen ze zelf ook gevaar.

Cilla en Rolf Börjlind laten met De derde stem opnieuw zien dat ze een gelaagde thriller kunnen schrijven. Op slimme wijze creëren ze verschillende verhaallijnen die allemaal spannend zijn én die ze op een logische wijze samenbrengen. Samen met de aantrekkelijke personages zorgt dat voor een zeer prettige thriller.

Het knappe aan de thriller is het feit dat het plot zo rijk is aan lijnen, maar dat het toch niet ingewikkeld wordt voor de lezer. Met een soepele schrijfstijl en wisselingen van vertelperspectief loodsen de schrijvers de lezer met gemak door hun verhaal.

De ontwikkelingen van de karakters gaat af en toe een beetje traag, maar dat zorgt er ook weer voor dat er nog voldoende ruimte is om ze interessant te houden in een derde deel in de serie. Iets om naar uit te kijken.