Recensie

Aan de oever van de rivier wordt het lichaam van een meisje gevonden. In eerste instantie lijkt het erop dat het om een jongere gaat die teveel gedronken heeft, maar al snel blijkt het om iets anders te gaan. Het meisje is mager en bleek en heeft sporen van mishandeling. Het kan niet anders of ze heeft opgesloten gezeten en is langere tijd mishandeld en misbruikt.

Aan rechercheurs Von Bodenstein en Kirchhoff de taak om te achterhalen wie het meisje is en wie verantwoordelijk is voor haar dood. Naast de speurtocht lopen nog veel meer verhaallijnen die het geheel soms wat ingewikkeld maken. Zo is daar de zwangere Emma die al een dochtertje heeft. Dit meisje gedraagt zich ineens heel anders. Ze is humeurig en als ze na een val in het ziekenhuis onderzocht wordt, blijkt dat ze misschien misbruikt is.

En dan is er nog de man in de caravan. Hij is slim, maar ook een veroordeelde. De camping waar hij woont, ligt dicht bij de rivier waar het meisje gevonden is. Moet hij wachten tot de politie langskomt en hem als hoofdverdachte aanwijst?

Boze wolf is een thriller met kindermisbruik als thema. Wie de misbruikers zijn, blijft lange tijd een raadsel al zal de echte thrillerliefhebber weinig moeite hebben om al snel te zien hoe de vork in de steel zit. Toch zorgt dat er niet voor dat alle spanning direct verdwenen is. Er zijn genoeg verhaallijnen om de vaart erin te houden.

Nele Neuhaus heeft haar sporen als thrillerschrijfster inmiddels wel verdiend. En ook met dit boek laat ze opnieuw zien dat ze in staat is om een gecompliceerde thriller te schrijven die aan het einde op een goede manier afgerond wordt. Alle verhaallijnen komen samen en alles wordt opgelost. Haar vaste karakters geeft ze ook precies genoeg ruimte om zich te ontwikkelen én om zo vast weer een bodem te leggen voor een volgend deel.