Recensie

Tijdens de oorlog in Libanon in de zomer van 2006 verbleef Benali in Beiroet. Hij hield zover dat mogelijk was een weblog bij van zijn leven in deze belegerde stad. Het boek dat samengesteld is uit deze verhalen toont een man die het beste maakt van de situatie. Iemand die evengoed als schrijver op zoek is naar zijn verhaal en tegelijkertijd bang is.

Benali schetst met zijn dagelijkse verhalen een soort alledaagsheid. Dode kakkerlakken en water geven van de planten en als de bombardementen het toelaten naar het zwembad.

Overdag lijkt het best te doen, maar ’s nachts komen de angsten, het gevaar en de slapeloosheid. En toch besluit Benali te blijven om zijn verhaal te kunnen doen. Een bijzonder besluit onder uitzonderlijke omstandigheden.

Het boek is interessant en geeft een kijkje in een stad die voortdurend aangevallen wordt. Je voelt de dreiging en toch weet Benali er steeds iets doorheen te verweven om het weer een beetje luchtig te maken. Doet hij dat misschien ook om zelf de moed erin te houden?