Recensie

Libby en haar man Justin hebben relatieproblemen. Ze zijn uit eten geweest om over hun huwelijk te praten. Als ze thuis komen, merken ze dat mannen hun huis zijn binnengedrongen en hun 15-jarige dochter Ashlyn vast hebben. Uiteindelijk wordt het hele gezin ontvoerd.

Tessa Leoni werkt bij de politie en zij is betrokken bij het onderzoek. Justin is de directeur van een groot bouwbedrijf. Het onderzoek start dan ook bij het ondervragen van het personeel. Bij die ondervraging komt iets bijzonders aan het licht. Een aanwijzing die naar de ontvoerders zou kunnen leiden.

De drie ontvoerders laten na een paar dagen weten dat ze een enorme smak geld willen. Als ze het geld hebben, dan zullen ze het gezin vrij laten. Het klinkt zo makkelijk, want het geld is ook nog eens beschikbaar. Maar het verhaal gaat dieper. Er is veel meer aan de hand en Tessa Leoni probeert te doorzien hoe het allemaal in elkaar steekt.

Tijdens hun opsluiting krijgt het gezin de tijd om met elkaar te praten. Zo blijkt dat ze alledrie niet meer zo goed van elkaar weten wie ze zijn en wat ze doen. In deze extreme situatie beloven ze allemaal beterschap. Dat kan natuurlijk alleen als de ontvoerders echt van plan zijn om ze ongedeerd vrij te laten zodra het geld ontvangen is.

Aangeraakt is een intelligente thriller die bij vlagen ook nog eens heel spannend is. De spanning zit in dit boek niet in de actie, maar meer in het verloop van het plot. Wie zijn de ontvoerders, wat zijn ze van plan en wie in het bouwbedrijf is niet te vertrouwen?

Het is een continue puzzel die uiteindelijk naar een verrassend einde leidt. De karakters zijn goed uitgewerkt, het verhaal is niet altijd makkelijk te volgen, maar aan het einde zijn alle losse eindjes opgelost. Door de fijne schrijfstijl is het een boek dat voor een aantal aangename uren spanning zorgt.